Policija provjerava

"DUŠAN SILNI": Prijetili snajperskom puškom i kaznom onima koji zatiru srpstvo

  • 05.06.2019. 12:56

Crnogorska policija provjerava video-snimak organizacije koja se predstavlja kao "Dušan Silni", a na kom su tri maskirana muškarca sa snajperskom puškom.

Kako prenosi portal Index.hr, pored njih stoji poruka na komadu papira u kojoj piše da su se okupili da "kazne one koji zatiru srpstvo".

"Policijski službenici analiziraće snimak i izvršiti potrebne provjere iz svoje nadležnosti", saopšteno je iz crnogorske Uprave policije.

Kako prenosi Index, u video-snimku dostavljenom na adrese pojedinih medija u Crnoj Gori i Srbiji, maskirani muškarci navode da su u organizaciji "Dušan Silni" okupljeni "borci protiv nepravde" i "zakleti srpski vojnici, istrebljivači laži i izdajnika".

"Mi smo ʼDušan Silni.ʼ Naš cilj je sloboda. Zlotvori nas pljačkaju, hapse, progone, uzimaju nam hljeb... Zlikovci maltretiraju naše porodice. Sude našim vođama. Ubijaju nas. Zato je naša misija pravedna i sveta. ʼDušan Silniʼ će odbraniti svoj narod i svetinje. Tirani, stižemo", piše u poruci u video- snimku.

U poruci se nalazi i citat crnogorskog pjesnika i vladara iz 18. vijeka Petra Petrovića Njegoša: "Zlo činiti, od zla se braneći, tu zločinstva nema nikakvog."

Pojedini crnogorski mediji objavili su da je snimak upućena i na imejl adrese crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića i premijera Duška Markovića. Međutim, iz njihovih kabineta je saopšteno da takav snimak nisu dobili.