Hrvatska

Državni sekretar srpskom policajcu u Vukovaru psovao majku četničku

  • 30.11.2020. 12:23

Državni seketar u Ministarstvu branitelja Stjepan Sučić, koji je jutros podnio ostavku zbog incidenta u Vukovaru, jednom od policajaca koji su pokušali da ga legitimišu je psovao "majku četničku", saopštio je Nacionalni sindikat policije.

U saopštenju sindikata, koje je potpisao predsjednik Nikla Kajkić, a koje je upućeno premijeru Andreju Plenkoviću i ministru policije Davoru Božinoviću, navodi se da je bilo pokušaja da se ovaj incident zataška, a policajci ponize.

Navedeno je da su Sučić i direktor Memorijalnog centra u Vukovaru Krunoslav Šeremt nakon privođenja u policijsku stanicu nastavili sa narušavanjem javnog reda i mira.

Oni su, navodi se, vrijeđali hrvatske policajce, čak su im i prijetili rečima: "Znate li vi ko sam ja i ko smo mi, ostaćete bez posla", prenijeli su hrvatski mediji.

Prilikom privođenja pružali su otpor policiji, Sučić je, navodi se, prema njihovim saznanjima dobijenim od osobolja u lokalu, jednom policajcu psovao "majku četničku" i policajcima prijetio da će otići kući po oružje i sve ih ubiti.