Drugi slučaj koronavirusa potvrđen u Hrvatskoj

08:37, 26.02.2020.
Izvor: klix.ba
Drugi slučaj koronavirusa potvrđen je u Hrvatskoj. Ovu informaciju potvrdio je ministar zdravstva Vili Beroš, a riječ je o bratu zaraženog mladića koji je juče imao pozitivan nalaz, pišu hrvatski mediji.

Nalaz njegove djevojke koja je takođe pregledana negativan je na koronavirus te ona nije zaražena.

Podsjetimo, dvadesetšestogodišnji pacijent koji je u Italiji bio s djevojkom nekoliko dana zabilježen je kao prvi zaraženi i nalazi se u Zagrebu, a tamošnja bolnica je zbog njega otkazala operacije koje nisu hitne.

Takođe, postoji bojazan da zaraza neće stati na jednoj ili dvije osobe. Naime, sumnja se da su dvije osobe iz Krapinsko-zagorske županije, koje su nedavno bile u Italiji, zaražene koronavirusom.

Granice nisu zatvorene

Trajekt na redovnoj liniji iz Ankone oko sedam sati uplovio je u splitsku gradsku luku te ga je dočekala posebno opremljena hrvatska pomorska policija i sanitarni inspektor.

Koordinator u splitskoj Lučkoj upravi Vjekoslav Grgić kazao je kako će pomorska policija biti opremljena rukavicama i maskama, a dežurni sanitarni inspektor putnike će pitati dolaze li iz sjevernoitalijanskih područja, gdje se pojavio koronavirus.

Sanitarni inspektor će, ukoliko neko od putnika dolazi iz kriznih italijanskih područja, odlučiti o tome hoće li ga izdvojiti i uputiti epidemiologu.