Predsjednik Odbora za Kosovo i Metohiju

Drecun: Protesti zbog goriva su pokušaj destabilizacije Vlade Srbije

  • 12.06.2018. 12:24

Predsjednik Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije Milovan Drecun ocijenio je da protesti zbog visoke cijene goriva ugrožavaju privredu, turizam i građane slabog zdravlja, ali i da predstavljaju pokušaj destabilizacije Vlade Srbije uoči donošenja važnih odluka, među kojima možda o Kosovu i Metohiji.

"Ovo je završno testiranje za unutrašnji pritisak na vlasti za destabilizaciju, kada se bude ozbiljno odlučivalo", rekao je Drecun za RTS. 

Govoreći o kosovskom dijalogu, on je ocijenio da je ponašanjem Prištine obustavljen dijalog sa Beogradom u Briselu i da izjave koje stižu sa albanske strane nisu ohrabrujuće. 

Drecun je rekao da Priština otvara nove teme i ne sprovodi dogovor o zajednici srpskih opština i dodao da uskoro ističe rok od tri mjeseca za pravljenje Statuta o zajednici, koji je Brisel dao Prištini. 

On je naveo da se u medijima pominje izvjesna međunarodna mirovna konferencija za rješavanje pitanje Kosova, te da misli da se Priština priprema za tako nešto. 

Drecun je ocijenio da bi to i za Srbiju bilo dobro rješenje, jer bi u međunarodnu konferenciju morala da se uključi i Rusija, pored SAD, za koje misli da pokušavaju da se uključe u dijalog Beograda i Prištine. 

"Otvara se snažna politička borba šta će se desiti sa kosovskim problemom u EU", dodao je Drecun.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)