Pokazati odgovornost

Đukanović pozvao na obnovu dijaloga Beograda i Prištine

11:21, 29.06.2019.
Izvor: Tanjug
Thumbnail
Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović podržao je obnovu dijaloga Beograda i Prištine u najskorijem roku, i dodao da podržava dalju evropsku integraciju Kosova i Metohije.

Kazao je da je to neophodno da bi se pokazala odgovornost prema regionu i njegovoj evropskoj perspektivi.

Đukanović je to rekao u razgovoru s diplomatskim predstavnikom Prištine u Podgorici Skenderom Durmišijem, kojeg je primio u oproštajnu posjetu, istakavši i da će Crna Gora nastojati da bude konstruktivan partner, svjesna delikatnosti tog pitanja i njegovog značaja za stabilnost regiona u cijelini.

- Crna Gora pažljivo prati događaje na Kosovu, sa pozicije prijateljskih odnosa susjeda, ali i sa željom da problemi koji postoje u regionu dobiju što prije epilog u interesu svih - rekao je Đukanović, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Ocijenio je da stupanje na snagu Sporazuma o granici, otvaranje Razvojnog centra Crnogoraca na Kosovu, kao i imenovanje počasnog konzula, procesi su koji su učvrstili povjerenje i unapredili saradnju.

Đukanović je, dodaje se, istakao da će Crna Gora "nastaviti da podržava stabilnost i prosperitet Kosova i njegovu dalju evropsku integraciju".