Utvrđeno nakon trećeg testiranja

Djevojka prvog zaraženog Hrvata ipak ima koronavirus

  • 28.02.2020. 17:56

Djevojci prvog zaraženog koronavirusom u Hrvatskoj ipak je potvrđeno da je pozitivna na ovaj virus.

Utvrđeno je to tek nakon trećeg testiranja.

Ona se trenutno nalazi u zaraznoj bolnici ''Fran Mihaljević'', a prije toga je bila u bolnici. Ona se i dalje osjeća dobro te ne pokazuje simptome bolesti. 

- Da, istina je, treće testiranje je pokazalo da je djevojka ipak pozitivna. Bila je sve vrijeme u bolnici, pa je i zadržana na daljnjem liječenju - potvrdio je ministar zdravstva Hrvatske Vili Beroš.

Dodao je da je ona od početka bila visokorizična. S obzirom na to da se vjerovatno neće miješati muški i ženski pacijenti, ona najvjerovatnije neće biti u istoj sobi sa svojim dečkom. Ujedno, kako je do sada pokazala praksa, pacijenti koji su zaraženi koronavirusom do 14 dana ne moraju pokazivati nikakve znakove. Kod djevojke je imunitet bio nešto jači pa se njoj virus manifestirao tri dana kasnije od dečka. S obzirom na to da se i majka s njima družila sve vrijeme, pitanje je hoće li i ona pokazati simptome.

Podsjetimo, jutros je objavljeno da su u Hrvatskoj detektirana još dva nova slučaja zaraze koronavirusom. Uz braću blizance iz Zagreba i mlađeg muškarca iz Splita, pojavila su se još dva slučaja zaraze - jedan u Zagrebu i drugi u Rijeci.

Beroš je jutros potvrdio da su oba nova zaražena bila u kontaktu s prvim slučajevima. 

Тагови: