Crna Gora   

Đetići verifikovali pristupanje Sjeverne Makedonije NATO

  • 01.03.2019. 17:00

Skupština Crne Gore danas je, glasovima 44 poslanika vladajuće koalicije predvođene Demokratskom partijom socijalista, verifikovala Protokol o pristupanju Sjeverne Makedonije NATO-u.

Tokom rasprave u parlamentu, poslanik Andrija Mandić rekao je da je Vladu Crne Gore važnije šta misle SAD i Stejt department, nego njeni građani. 

On je podsjetio da referendum o članstvu u NATO nije uspio u Sjevernoj Makedoniji. 

"Makedonci nisu za NATO, ali je primijenjen sličan motiv kao u slučaju Crne Gore. Uvijek će postojati oni koji će se boriti za prava većine, a većina je bila protiv NATO", rekao je Mandić, koji je i lider DF-a. 

On je žestoko negodovao zbog prisustva predsjednika Sobranja Sjeverne Makedonije Talata Džaferija današnjoj sjednici Skupštine Crne Gore na Cetinju. 

"Ovaj čovjek je najpoznatiji po pucanju na makedonske policajce i vojnike. On je najpoznatiji po nošenje automata i pucanju na makedonske policajce. Sram vas bilo", poručio je Mandić. 

Ministar spoljnih poslova Crne Gore Srđan Darmanović je, povodom verifikacije Protokola o pristupanju Sjeverne Makedonije NATO-u, ocijenio da je riječ o istorijskom iskoraku Sjeverne Makedonije u novu fazu razvoja i napretka. 

Članice NATO-a potpisale su 6. februara Protokol o pristupanju Sjeverne Makedonije Alijansi. 

Nakon ratifikacije Protokola o pristupanju Sjeverne Makedonije u parlamentima svih 29 zemalja NATO-a, ova država i zvanično će postati punopravni član ove vojne alijanse.  

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.