Prijeti im udaljavanje iz službe

Disciplinske mjere protiv pripadnika Vojske Crne Gore koji idu na litije

  • 19.02.2020. 09:27

Protiv pripadnika Vojske Crne Gore koji budu prisustvovali litijama biće pokrenut disciplinski postupak i biće udaljeni iz službe, pišu "Večernje novosti".

Osim toga, pripadnici Vojske Crne Gore trebalo bi da utiču i na članove svojih porodica i da ih odvrate od prisustva na protestima protiv Zakona o slobodi veroispovijesti.

Ovo je, kako "Novosti" saznaju, samo dio naređenja koje je na sastanku svog kolegijuma, 6. februara, izdao brigadni general Dragutin Dakić, načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore.

Glavna tema sastanka bile su upravo litije kojima narod iskazuje svoj otpor prema spornom zakonu.

Dakić je, kako se navodi u tekstu "Novosti", obavijestio svoje saradnike da je od obavještajnih službi Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore dobio informacije da pojedini vojnici i oficiri prisustvuju protestima, te da obavještajci intenzivno rade na prikupljanju podataka o tome koji pripadnici VCG učestvuju u narodnom buntu.

Iako su to navodno vjerski protesti, usmjereni su protiv ustavnog poretka i suverenosti Crne Gore, te ih tih razloga pripadnicima Vojske nije mjesto na njima - izričit je bio general Dakić.

On je naredio i da komandanti i rukovodioci održe sastanke sa potčinjenima u svojim jedinicama, te da im skrenu pažnju da "mjesto i uloga pripadnika Vojske nije da ruše ustavni poredak, već da brane interese suverene Crne Gore".

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)