DF: Srbi pozdravljaju Vučićevu odluku

  • 23.02.2020. 15:13

Demokratski front (DF) pozdravio je odluku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da će Srbija platiti sve što treba za Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) u Crnoj Gori.

Lider DF-a Andrija Mandić rekao je da su u tom savezu znali da Srbija nikada neće ostaviti eparhije SPC u Crnoj Gori bez podrške.

Prema njegovim riječima, srpska solidarnost, koja se pokazuje na svakom mjestu i u svakoj prilici, najbolja i najsnažnija podrška njihovim legitimnim zahtjevima da odbrane sopstveno pravo na opstanak.

"Naša pomjesna SPC postoji na čitavom zemljinom šaru, ali je samo tako grubo ugrožena u malenoj Crnoj Gori", naveo je Mandić.

On je dodao da aktuelna vlast u Crnoj Gori samo izmišlja da SPC ima poreske i finansijske dugove i želi da ih naplaćuje tako što će otimati njenu imovinu.

Mandić je rekao da je Srpskoj kući, koju je država Srbija finansirala i darivala srpskom narodu u Crnoj Gori, nezakonito spriječen povrat PDV, a istovremeno su firme bliske vlasti taj povrat dobijale na osnovu lažnih faktura koje nikada nisu realizovane.

On smatra da je javna podrška Vučića najbolji odgovor onima koji su mislili da finansijski unište SPC u Crnoj Gori.

"Zahvalnost dugujemo i za informaciju da je Srbija iz centara odlučivanja u Beogradu udaljila stranu agenturu koja je prvenstveno radila protiv srpskog naroda i SPC u Crnoj Gori", dodao je Mandić. 
 

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок