Crna Gora

DF: Privode Milačića, a ne smeta im zastava OVK

18:43, 11.04.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Demokratski front osudio je policijsko saslušanje predsjednika Prave Crne Gore Marka Milačića zbog spaljivanja NATO zastave na trgu u Podgorici, ukazavši da su nošenje zastava terorističke OVK i skandiranje onima koji su počinili monstruzne zločine nad srpskim i crnogorskim narodom na Kosmetu crnogorski zvaničnici okvalifikovali kao demokratski iskorak.

"Nedavno je cijela Crna Gora imala priliku da vidi kako su albanske stranke u Tuzima proslavile pobjedu na izborima, noseći zastave terorističke OVK, uz frenetično skandiranje onima koji su počinili monstruozne zločine nad srpskim i crnogorskim narodom na Kosovu i Metohiji. Međutim, to nije bilo dovoljno ni za tužilački izviđaj, već je od režimskih zvaničnika ovaj čin okvalifikovan kao demokratski iskorak za koji treba imati razumijevanja", ističe se u saopštenju DF-a.

U DF-u ocjenjuju da u Crnoj Gori svaki drugačiji stav od režimskog podliježe krivično-pravnom gonjenju, što predstavlja još jedan dokaz o političkoj zarobljenosti pravosudnih institucija.

U saopštenju se navodi da se saslušanjem Milačića nastavlja brutalno gušenje Ustavom proklamovanih demokratskih sloboda zbog iznošenja javnog stava i mišljenja.

"Obračuni sa političkim protivnicima u Crnoj Gori postali su pravilo kojim se pokušava ugušiti svaki vid demokratskog otpora, da bi se pod oblandom zakona zaokružio ovaj totalitarni sistem. Zato ideju demokratskog oslobođenja Crne Gore treba još snažnije podržati", naglašavaju iz DF-a.

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić zapalio je zastavu NATO-a na Trgu nezavisnosti u Podgorici, poručivši da će svakog 4. aprila, kao vid simboličnog otpora okupatoru, biti upaljena "baklja slobode".