Crna Gora

DF: Međunarodna zajednica da spriječi bujanje fašizma

  • 30.01.2020. 16:05

Demokratski front pozvao je predstavnike zemalja EU i SAD u Crnoj Gori da odmah najoštrije osude povampirenje nacizma u Crnoj Gori u organizaciji Demokratske partije socijalista i iskoriste svoj uticaj da se protagonisti i promoteri ove užasne ideologije odmah krivično procesuiraju.

"Crnogorski režim istovremeno promoviše nacizam i hapsi političke neistomišljenike, poslanike DF-a, građanske aktiviste, novinare", saopšteno je iz DF-a.

Iz DF-a smatraju da jezik mržnje lidera DPS-a i crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića podstiče nasilje njegovih istomišljenika, što je već rezultiralo brutalnim prebijanjem učenika iz Danilovgrada i izazvalo ogorčenje svih savjesnih građana Crne Gore.

"Ignorisanje ovih nacističkih ispada i provokacija od režima, može dovesti do samoorganizovanja građana i eskalacije sukoba. Zato je posljednji trenutak da međunarodna zajednica reaguje i spriječi negativne posljedice bujanja fašizma u Crnoj Gori. Vlast koja promoviše fašizam i nacizam ne može zemlju voditi ka miru i stabilnosti", upozoravaju iz DF-a.

Iz DF-a su naveli da crnogorski ministar inostranih poslova Srđa Darmanović, optužujući Srbiju da se miješa u unutrašnje stvari Crne Gore, namjerno ne želi da vidi desetine hiljada građana koji se okupljaju na molebanima i litijama, protestujući protiv antisrpskog i anticrnogorskog zakona, "kojim je predviđeno stvaranje partijske crkve po mjerilima njegovog partijskog šefa i deklarisanog bezbožnika Mila Đukanovića".

Iz DF-a su poručili da nemaju dilemu da većinsku Crnu Goru niko ne može pobijediti.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.