Detalji tragedije na Krku: Poginuli mladići bili su maturanti, vraćali su se iz prodavnice

  • 07.04.2021. 18:07

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u utorak, 6. aprila, posle 19 sati na ulazu u mjesto Stara Baška na ostrvu Krk, smrtno su stradala dva hrvatska državljanina, mladići od 18 godina, objavila je jutros policija.

Na mjestu saobraćajne nesreće obavljen je uviđaj, kojim je utvrđeno da je lično vozilo marke “volksvagen” i riječkih registracijskih oznaka po izlasku iz oštrog i nepreglednog zavoja, usljed neprilagođene brzine osobinama i stanju puta, prešlo na suprotnu stranu kolovoza, izletjelo izvan ivice kolovoza i sletjelo u provaliju dubine između 60 i 70 metara, objavljeno je.

U navedenom vozilu nalazila su se spomenuta dvojica mladića, koji su smrtno stradali na mjestu saobraćajne nesreće, i djevojka koja je radi pružanja ljekarske pomoći prevezena u KBC Rijeka, gdje su joj konstatovane teške tjelesne povrede.

Kako piše Jutarnji, poginuli su maturanti iz Kastva i s Kantride. Njihova vršnjakinja zadobila je teške povrede, ali nije u životnoj opasnosti.

Mladići i jdevojka su se navodno družili tokom uskršnjih praznika s prijateljima u porodičnoj kući djede jednog svog vršnjaka u Staroj Baški te su u jednom trenutku otišli nešto da kupe u prodavnici, a nesreća se dogodila pri povratku u naselje.

Riječ je o prilično teškoj dionici koja je, uz to, slabo osvjetljena. Usljed udarca i brzine, automobil se odbio te je sletio u provaliju, zaustavivši se, nakon višestrukih prevrtanja, na stenama, nekih 70-80 metara od puta.

Svi su tokom prevrtanja ispali iz vozila, a djevojka je ostala pri svjesti te je zvala hitnu pomoć, prenosi Jutarnji list.