Crna Gora  

Demokratski front: Kneževiću dodijeliti status svjedoka saradnika

  • 19.01.2019. 17:23

Vrhovni državni tužilac Crne Gore Ivica Stanković trebalo bi da vlasniku "Atlas grupe" Dušku Kneževiću dodijeli status svjedoka saradnika u slučaju "koverta", koji se odnosi na isplatu 97.500 evra bivšem gradonačelniku Podgorice Slavoljubu Stijepoviću za predizbornu kampanju 2016. godine, predložili su danas iz Demokratskog fronta.

DF predlaže Kneževiću status svjedoka s obzirom na to da je iznio tvrdnje da je aktuelnom predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću isplaćivao brojne sume kad god je trebalo, kao i da je objelodanio podatak da crnogorski predsjednik gradi kuću od dvije hiljade metara kvadratnih pod tuđim imenom. 

Ovaj opozicioni savez smatra da bi se Kneževiću na ovaj način ukazala prilika da pred očima crnogorske i evropske javnosti raskrinka sve ono o čemu govori svih ovih dana. 

DF je ocijenio da je Stijepović, kao najbliži Đukanoviću, spasio situaciju tako što je ležerno gurnuo u džep koverat sa gotovo sto hiljada evra, čime je direktno posvjedočio kako se ta partija bori za "vrijednosti crnogorske tradicije". 

U saopštenju se navodi kako su u DPS-u istakli da je Knežević kukavički pobjegao od pravosudnih organa, koji, kako tvrdi DF, postoje da ispunjavaju želje i naloge DPS-a.