Politički analitičar

Deđanski: Kad je Zapad oprostio Đukanovićev kriminal, on okrenuo leđa Rusiji

  • 23.02.2020. 15:22

Politički analitičar Stevica Deđanski izjavio je Srni da su uticajni ruski mediji, kao i upućeniji u tadašnja dešavanja u Crnoj Gori tvrdili da je Milo Đukanović svojevremeno molio da se preseli u Rusiju, te da je čak i sredio kuću u regiji Podmoskovlje za sebe i svoju porodicu, a kada je shvatio da će mu Zapad oprostiti kriminal i korupciju onda je okrenuo leđa Rusiji.

"Đukanović je jedno vreme važio za komunistu, pa srpskog nacionalistu, a sad je NATO lobista. U međuvremenu je stigao da bude i rusofil. Sećamo se tih vremena kada se kleo u prijateljstvo Rusije, a po uticajnim ruskim medijima je bilo čak objava da je tražio i molio da preseli u Rusiju", rekao je Deđanski.

On ističe da Đukanovićeva priča više "ne pije vodu", jer je neodbranjivo toliko puta biti politički konvertit.

"Napad na Srpsku pravoslavnu crkvu potpuno je ogolio Đukanovićevo političko delovanje i poziciju, te pokazao da je on čovjek koji samo voli novac", naglasio je Deđanski.

On je rekao da je Đukanović očigledno pokazao pravo lice.

"Siguran sam da se sada preigrao jer srpski narod u Srbiji i u Republici Srpskoj ima veliko jedinstvo, a lideri Aleksandar Vučić i Milorad Dodik ne dozvoljavaju da ih uvuku u blato crnogorske mafije", rekao je Deđanski.

Da je Milo Đukanović pokazao ono što jeste, kaže Deđanski, može iznenaditi jedino nekoga ko bi se začudio kada bi mu otprilike rekli "da su Hrvati ustaše".

"Ko to nije do sada video neće nikada ni da vidi", rekao je Deđanski.