Nikos Kocijas

Dao sam ostavku, ali sam srećan

  • 20.10.2018. 18:40

Bivši grčki ministar spoljnih poslova Nikos Kocijas izjavio je da je, iako je podnio ostavku, srećan što je postizanjem Prespanskog sporazuma sa Makedonijom učinjen značajan korak.

Kocijas je to, kako prenosi grčka agencija ANA, rekao prilikom primopredaje dužnosti premijeru Aleksisu Ciprasu, koji je od danas i šef grčke diplomatije.

- Zahvalan sam premijeru na časti i povjerenju koje mi je ukazao povjerivši mi spoljnu politiku. Napravili smo korak naprijed kada se radi o sporu sa Bivšom Јugoslovenskom Republikom Makedonijom. Hvala Zoranu Zaevu i poslanicima - rekao je Kocijas.

Povodom odlaska Kocijasa, oglasio se Јorgos Kumucakos iz najveće opozicione stranke Nove demokratije, koji je rekao da će Kocijas ostati zapamćen po Prespanskom sporazumu koji je štetan za državu.

Prema njegovim riječima, svojim odlaskom Kocijas je ostavio u nasljeđe neriješene probleme, loše rukovođenje spoljnim poslovima i loše rukovođenje Ministarstvom spoljnih poslova.

- Konačni rezultat Kocijasovog mandata ući će u istoriju i umove Grka za donošenje štetnog po naciju Prespanskog sporazuma i ustupanje makedonske nacionalnosti i jezika Skoplju - rekao je Kumucakos.

Тагови:
  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.