Šef srpske diplomatije

Dačić: Još jedna država povlači priznanje takozvanog Kosova

  • 29.06.2018. 10:23

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da danas očekuje da još jedan država povuče priznanje nezavisnosti takozvane države Kosovo i da će to biti šesta zemlja koja je to uradila.

"U poslednjih nekoliko meseci četiri države su povukle priznanje, pre par godina još jedna, a danas će biti i šesta", rekao je Dačić za RTS.

Šef srpske diplomatije rekao je da je od nacionalnog interesa da pitanje Kosova i Metohije bude riješeno i da zbog toga prijetnje /opozicionog poslanika Slaviše Ristića/ upućene predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću nanose štetu Srbiji.

"Sa Vučićem sam šest godina u briselskom dijalogu i znam šta smo pričali i šta pričamo i sve je u interesu Srbije. Želimo da izvučemo najbolje moguće za Srbiju. Moguće je ako Zapad izvrši pritisak na prištinsku stranu", rekao je Dačić.

On je istakao da mu je ruski kolega Sergej Lavrov juče u Moskvi rekao da ruski predsjednik Vladimir Putin na jesen stiže u posjetu Srbiji.

"To je važna vest i važna stvar, jer je Rusija važan saveznik Srbije po pitanju Kosova", rekao je šef srpske diplomatije.

On je istakao i da ga je Lavrov pitao kako je bilo u Briselu i da li postoji napredak u razgovorima.

"Ruskog kolegu sam upoznao sa najnovijim stvarima i pitao me je kako idu razgovori. Ponovio je još jednom da je Rusija spremna, ako se format proširi, da učestvuje u njemu i da će nastaviti da podržava Srbiju", rekao je Dačić.