Uprava policije Crne Gore

Crvena Interpolova potjernica za Kneževićem

15:40, 27.02.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Uprava policije Crne Gore saopštila je da je za predsjednikom "Atlas grupe" Duškom Kneževićem raspisana crvena Interpolova potjernica, čime su demantovani navodi ove kompanije.

"Crvena Interpolova potjernica raspisana je na zahtjev Interpola Podgorica u vezi sa predmetom koji protiv Kneževića vodi Specijalno državno tužilaštvo", navodi se u saopštenju iz crnogorske Uprave policije.

Iz "Atlas grupe" prethodno je danas saopšteno da je advokatski tim Kneževića u Londonu utvrdio da za njim ne postoji međunarodna potjernica.

Knežević se nalazi u Londonu i za njim je ranije Crna Gora raspisala nacionalnu potjernicu.

On je osumnjičen da je od 2008. do 2017. godine otvorio i ugasio više fiktivnih firmi, te da je bio na čelu kriminalne grupe.

Istraga je pokrenuta nakon što se pojavio snimak na kojem Knežević uručuje kovertu sa 97.500 evra bivšem gradonačelniku Podgorice Slavoljubu Stijepoviću za kampanju pred izbore 2016. godine.

Knežević je rekao da je Stijepoviću poslao 200 hiljada dolara za finansiranje kampanje Demokratske partije socijalista, ali da mu je on tražio da ih konvertuje u evre da bi ih mogao podijeliti partijskim aktivistima na terenu.