Crnogorska vlast podigla buru Zakonom o životnom partnerstvu lica istog pola

  • 11.07.2020. 19:52

Crna Gora 1. jula usvojila je Zakon o životnom partnerstvu lica istog pola.

Prijedlogom zakona o istopolnim parovima u Crnoj Gori omogućeno je da uživaju ista prava kao heteroseksualni, samo bez mogućnosti usvajanja djece.

Ovaj Zakon naravno nije prihvaćen u tradicionalnoj Crnoj Gori. Narod ogorčen zbog usvajanja ovakvog Zakona. Reakcije naroda i srpskih opozicionara oštre.

Crnogorci koji baštine tradicionalne vrijednosti smatraju da svako ima pravo na svoju seksualnu opredijeljenost, ali ne i na posebne zakone.

- Ovo je korak dalje od nečeg što je naš identitet i naša tradicija. To je urušavanje porodičnih vrijednosti - kaže student Mati Uljarević.

Srpski političari u državi koja je po svemu sudeći antisrpska bojkotovali su sjednicu parlamenta kada je raspravljano o ovom Zakonu, a protiv Zakona glasali su nacionalni predstavnici Albanaca, Hrvata i Bošnjaka.

42 glasa DPS-a i SDP Zakon su učinila validnim.

- Ako neko želi da ističe svoju seksualnost do tog nivoa da mora da barjači da je ugrožen...tu postoji neki politički korektiv - ističe Milan Knežević, predsjednik DNP.

- To pokazuje dokle su spremni servilno da služe nekim zapadnim centrima moći. To je na bruku i sramotu Crne Gore - naglašava Milutin Đukanović, poslanik Demokratskog fronta.

I dok zvanična Crna Gora na svom evropskom putu daje punu slobodu homoseksualcima u ovoj državi, i ponosno ističe svoj evropski put i demokratičnost, slobodu pokušava da uskrati predstavnicima Srpske pravoslavne crkve i njenim vjernicima.

Toliko o demokratiji u državi u kojoj je gotovo tri decenije na vlasti jedan čovjek i njegova politička partija.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Емисија: На ивици терена (Р)

  • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

    ''Емисија: Аграр (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.