Drama u Tivtu

Crnogorska policija opkolila krstionicu 

  • 02.04.2019. 08:40

Crnogorska policija je rano jutros opkolila krstionicu "Suza NJegoševa" na Prevlaci Svetog arhangela Mihaila kod Tivta, čije je rušenje za danas najavila vlast Crne Gore.

Iako je rušenje krstionice najavljeno za 9.00 časova, policija je došla u 4.35 časova sa ugašenim svijetlima sa mora i opkolila krstionicu, u kojoj se mnoštvo naroda molilo, javlja portal IN4S. 

Tri kordona policije opkolila ostrvo sa svih strana, sa kopna i mora. 

Sekretar odbora za izgradnju Manastira Svetog arhangela Mihaila otac Miajlo Backović pozvao je policiju da se povuče. 

Inspekcija crnogorskog Ministarstva održivog razvoja i turizma najavila je za danas rušenja krstionice "Suza NJegoševa". Rješenje o rušenju potpisao je urbanistički građevinski inspektor Dragan Zejak. 

Veliki broj vjernika sinoć se okupio ispred krstionice, s namjerom da molitvom sačuva svetinju, a svenoćno bdenje služio je Njegovo preosveštenstvo episkop dioklijski Metodije sa sveštenstvom. 

Krstionica se nalazi u moru i predstavlja obnavljanje stare izgrađene prije više od 11 vjekova u sjedištu prve Zetske episkopije Svetog Save, uspostavljene 1220. godine. 

Tu se svakodnevno obavljaju krštenja i sve je više onih koji u ljetnom periodu žele da se krste pogružavanjem u more. Zbog toga je i odlučeno da krstionica bude obnovljena i postavljena na vodi. 

Krstionica je izgrađena skladu sa arhitekturom iz 9. vijeka i posvećena je Svetom Lovćenskom Tajnovidcu - Petru Drugom Petroviću Njegošu.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.