Zbog porasta broja zaraženih

Crna Gora više nije korona-fri država: Ponovo proglašena epidemija

  • 08.07.2020. 08:05

Zbog konstatnog porasta broja zaraženih korona virusom, odlučeno je da se epidemija proglasi u više opština na sjeveru Crne Gore, saopštilo je u utorak crnogorsko Nacionalno koordinaciono telo.

Epidemija je proglašena na teritoriji opština Bijelo Polje, Berane, Petnjica, Rožaje i Gusinje, prenosi podgorički portal CdM.

Takođe, preporučeno je nošenje zaštitnih maski i na otvorenom kada nije moguće održavati fizičku distancu.

– Konstantan porast broja novootkrivenih slučajeva infekcije korona virusom i to na teritoriji cijele države, sa posebno ugroženim sjevernim i centralnom regionom, i činjenica da sve veći broj oboljelih ne uspjeva pouzdano da identifikuje izvor infekcije ukazuje na raširenu lokalnu transmisiju virusa u određenim sredinama zbog čega je NKT dalo saglasnost Ministarstvu zdravlja da proglasi epidemiju zarazne bolesti na teritoriji tih opština – saopštio je sinoć NKT.

NKT je saopštio da se na cijeloj državnoj teritoriji u ugostiteljskim objektima zabranjuju zabavno-muzički programi, poput koncerata, živih nastupa, muzičara i grupa, nastupi DJ izvođača i slično.

– U Južnom regionu, odnosno u svim primorskim opštinama, ostaje na snazi juče donijeto ograničenje rada ugostiteljskih objekata do 24 sata – saopštio je NKT.

Kako se navodi, preporučeno je da se obavezno nose zaštitne maske i na otvorenom prostoru u onim situacijama i mjestima kada nije moguće održavanje fizičke distance.

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:00 Народни митинг "Српска те зове", пренос

    '''Народни митинг "Српска те зове", пренос

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)