Dio od ukupno 42.000 doza

Crna Gora: Stigao još jedan kontingent vakcina "Fajzer"

  • 14.06.2021. 17:15

U Crnu Goru danas je stigao još jedan kontingent "fajzer" vakcina, dio od ukupno 42.000 doza koje će biti isporučene do avgusta, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Ministar Jelena Borovinić Bojović zahvalila je EU za solidarnost i prijateljstvo koje iskazala prema svim državama zapadnog Balkana i pozvala građane da se vakcinišu.

Ambasadorka EU u Crnoj Gori Oana Kristina Popa istakla je da je EU od početka pandemije obezbijedila Crnoj Gori više od 115 miliona evra bespovratne podrške i povoljnih kredita.

"Ovaj novac je pomogao da zaštitimo medicinske radnike, poboljšamo zaštitu zdravlja građana i sačuvamo hiljade radnih mjesta. Donacija vakcina je još jedan način na koji EU i njene države članice pokazuju solidarnost sa građanima Crne Gore", poručila je Popa.

Isporuka vakcina finansirana je iz paketa pomoći vrijednog 70 miliona evra, koji je Evropska komisija usvojila u decembru 2020. godine.

Ambasador Austrije u Crnoj Gori Ana Janković rekla je da je Austrija intenzivno sarađivala s Evropskom komisijom kako bi omogućila dijeljenje vakcina protiv kovida 19 sa zapadnim Balkanom i preuzela je ulogu koordinatora u ovom projektu.

Тагови:
  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм