Milan Knežević

Crna Gora satelit projekta "velike Albanije"

21:39, 03.01.2019.
Izvor: Sputnjik
Thumbnail
Izjava albanskog premijera Edija Rame da će uskoro doći do ukidanje granica između Crne Gore i Albanije predstavlja direktnu najavu realizacije "velikoalbanskog projekta" u kojem će Crna Gora biti albanska pokrajina sa Skadrom kao glavnim gradom, upozorio je predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević.

"Umjesto da se oštrim demantijem oglase Milo Đukanović i Duško Marković i poruče kako će braniti svaki kvadratni metar crnogorskih interesa, crnogorska javnost je dobila intervju Srđe Darmanovića iz kojeg je teško zaključiti da li je on albanski ili crnogorski ministar spoljnih poslova", istakao je Knežević.

Kritikujući Darmanovićeve riječi da Crna Gora nikad neće biti srpski ili ruski satelit, Knežević u saopštenju dostavljenom medijima ocjenjuje da nije ni bilo potrebe da ministar pojašnjava pravce crnogorske spoljne politike, "jer su oni vidljivi i sa tamne strane mjeseca, a to je da je Crna Gora odavno postala satelit projekta velike Albanije".

Јedan od lidera Demokratskog fronta (DF) dodaje da je "Ramina izjava o ukidanju granica između Crne Gore i Albanije donekle i logična, jer je crnogorski režim odavno ukinuo granice kad je izdaja nacionalnih interesa u pitanju".

"Ako tome dodamo ukidanje granica između Crne Gore i Albanije za nesmetan šverc cigareta, narkotika i oružja, onda nikog ne treba da čudi što predsjednik Albanije posljednjih nekoliko godina proslavlja Dan albanske zastave u formalno crnogorskim gradovima koji su odavno ucrtani na mapi "velike Albanije"", konstatuje Knežević.

On istovremeno poziva Mila Đukanovića, Duška Markovića i Srđana Darmanovića da mu odgovore na samo tri pitanja.

"Kakvu korist je Crna Gora imala od priznanja takozvane države Kosovo? Kakvu korist je Crna Gora imala od glasanja za učlanjenje lažne države Kosovo u UNESKO i Interpol? I kakvu korist je Crna Gora imala nakon što je poslala trojicu crnogorskih oficira na Kosovo i Metohiju?" - dajući odmah i odgovor: "Nikakvu".

Knežević primjećuje da se vlast ne oglašava o izjavi Edija Rame da će u 2019. godini biti ukinute granice između Crne Gore i Albanije, uz opasku da kad bi neko od srpskih političara u Crnoj Gori izjavio kako treba ukinuti granicu između Crne Gore i Srbije, "automatski bi bio uhapšen bez skidanja imuniteta i po kratkom postupku bio osuđen na četrdeset godina teške robije".

"Međutim, kad to saopšti Edi Rama, a podrži režim i djelovi građanske opozicije, koji bez ikakvih uslova sjedaju za sto sa Tačijem i Đukanovićem, onda je to evropsko dostignuće na kojem treba graditi građanski koncept države u kojoj će Srbi biti institucionalna ikebana", zaključuje Knežević.