Institut za javno zdravlje

Crna Gora: Restriktivne mjere u slučaju pogoršanja situacije

  • 11.09.2020. 17:05

Institut za javno zdravlje Crne Gore će u slučaju daljeg pogoršanja epidemiološke situacije predložiti uvođenje restriktivnih mjera, posebno u opštinama sa visokim stepenom lokalne transmisije, saopšteno je nakon današnje sjednice Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

Na sjednici je konstatovano da se mjere koje su na snazi ne poštuju, te da, uprkos porastu broja zaraženih virusom korona, zdravstveni sistem u potpunosti kontroliše situaciju.

"U ovom trenutku, Crna Gora za kovid pacijente raspolaže sa 549 slobodnih bolničkih kreveta, 260 instaliranih respiratora i 62 u rezervi, što garantuje uspješno suočavanje sa infekcijom i u budućem periodu", navodi se u saopštenju.

Nacionalno koordinaciono tijelo pozvalo je građane da dosljedno poštuju mjere, a nadležne inspekcije da pojačaju nadzor i kontrolu da ne bi moralo da bude uvođenja restriktivnih mjera.

To tijelo je na sjednici konstatovalo da je u svim zemljama, pa tako i u Crnoj Gori, zbog ublažavanja mjera i liberalizacije prelaska granice, pogoršana epidemiološka situacija.

Ocijenjeno je da je Institut za javno zdravlje pravovremeno predočio Ministarstvu prosvjete sve preporuke u vezi sa početkom školske godine, kao i da je Vlada obezbijedila sredstva za isplatu plaćenog odsustva roditelja djece mlađe od 11 godina, te da su se, nakon što je resorno ministarstvo usvojilo školski kalendar, stvorili i formalni uslovi za isplate.
 

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.