Crna Gora: Nije prihvaćen Prijedlog rezolucije o Srebrenici

  • 01.06.2021. 20:05

Odbor za ljudska prava i slobode Skupštine Crne Gore nije danas podržao Prijedlog rezolucije o genocidu u Srebrenici, a predsjednik Odbora Јovan Vučurović pozvao je parlament da ne usvoji ovaj dokument jer je usmjeren protiv srpskog naroda.

Vučurović je rekao da je Prijedlog rezolucije zloupotreba i poigravanje sa žrtvama i njihovo stavljanje u dnevno-politički kontekst.

- Sve ovo inicira poražena politika u Crnoj Gori koja je mogla ranije da pokrene ovo pitanje, ali im nije bilo profitabilno. Bojim se da ovo nije dobar put da se prekopava po kostima zarad opstanka na političkoj sceni - rekao je Vučurović.

Prema njegovim riječima, tako koncipirana rezolucija ne može da dovede do pomirenja, već može da stvara veće podjele.

- Duboko sam uvjeren da je ova rezolucija usmjerena protiv srpskog naroda. Ali Srbima se ne može nametati krivica za bilo šta, iako se to ovdje pokušava - istakao je Vučurović.

Poslanik Prave Crne Gore Marko Milačić pitao je zašto se uopšte raspravlja o tom prijedlogu i kritikovao kolege iz parlamentarne većine jer je njihovim glasovima ta tema na dnevnom redu Odbora.

Milačić je ocijenio da Demokratskoj partiji socijalista odgovara ta tema zbog očuvanja privilegija.

- Pričamo o Srebrenici u Crnoj Gori kada je organizovani kriminal izgubio vlast. Zašto niste ovaj tekst stavili na raspravu i usvajanje prije 30. avgusta - pitao je Milačić podnosice prijedloga.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић