Crna Gora brani svetinje - molebani širom zemlje

  • 28.06.2020. 20:38

U svim crkvenim opštinama u Crnoj Gori umjesto litija koje su bile ranije najavljene, večeras, 28. juna na Vidovdan služe se molebni za očuvanje svetinja.

I pored zabrane održavanja litija, građani Berana i Nikšića samoinicijativno su krenuli u krsni hod.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti Crne Gore donijelo je nove mjere kojima se zabranjuju vjerski i politički skupovi na otvorenim javnim mjestima.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio je da je prihvaćena odluka Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti da se ne organizuju litije, ali i da će biti nastavljene službe i molebani za oslobađanje od, kako je rekao, bezakonja koje je zavladalo u Crnoj Gori.

Podgorica

Studenti okupljeni oko "Studentske inicijative za odbranu svetinja" večeras su u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici prisustvovali molebanu za spas svetinja u Crnoj Gori.

Studenti su ispred hrama raširili transparent na kojem piše - "Studenti ne daju svetinje".

U porti hrama okupio se i veliki broj vjernika.

Bar

Moleban u Đurđevim stupovima

Bakljada tokom litije u Beranama

(Izvor: RTR/Sputnjik)

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.