Otac mladića stradalog u Bečićima

Čovjek čija je ćerka pregazila Miloša došao je na sahranu sa njih 40 i pokušao da ostavi novac na grobu

  • 21.07.2018. 15:46

Dragutin Vukomanović iz Žitkovca kod Zvečana, čiji je sin Miloš (25) stradao u Bečićima u saobraćajnoj nesreći ispričao je za "Blic" da ga je nekoliko sati prije sahrane sina pozvao je otac budvanske slikarke Emine Adrović, koja je usmrtila njihovog starijeg sina.

Miloša i njegovu djevojku Snežanu Rudinac (24), na Bulevaru u Bečićima automobilom je pregazila slikarka iz Budve Emina Adrović (23), a Miloš je sahranjen u četvrtak.

- Nisu uspjeli da dođu na sahranu jer je bio neki zastoj zbog neke saobraćajne nesreće. Poslije sahrane, kada je već završena i daća, Eminin otac je došao u pratnji četrdesetak osoba. Zaista nije bilo prijatno, izgledalo je kao na bojnom polju. Ponudio je da plati troškove sahrane, što smo odbili. Mi sami plaćamo za sahrane svojih najmilijih - kaže nesrećni otac.

Nakon što je porodica Vukomanović odbila Crnogorce, oni su tražili da odu na Milošev grob.

- Dopustili smo im. Ali oni su na prevaru pokušali da na Miloševom grobu ostave novac. Komšija je to vidio, i rekao im da to nije prema našim običajima. Ne znam da li su to htjeli iz dobre namjere ili već šta, a komšija mi je to rekao kada su već otišli - navodi duboko povrijeđenim glasom Dragutin, otac stradalog Miloša.

Otac Emine Adrović je, napominje on, sve vrijeme o svojoj ćerki pričao najbolje.

- Rekao sam mu: „Svaka čast“. Ali i to što je uradila njegova ćerka je čisto ubistvo! Vozila je 80 kilometara brže od dozvoljene brzine i ubila mog sina na pješačkom prelazu! Takođe sam mu rekao i da sam čuo da to njoj nije prvi incident, ali da je ranije to zataškavano. O tome što je uradila sud će da odluči, a ona, ako ima savijest, neka živi sa tim - kaže neutješni Dragutin.

Dragutinu i supruzi Slavici jedinu utjehu sada pruža mlađi sin Milan.

Slikarka Emina u pritvoru 30 dana

Poslije gaženja dvoje pješaka, od kojih je jedan preminuo, budvanska policija je Eminu Adrović privela i istražni sudija joj je odredio pritvor do 30 dana. Nakon isteka tih mjesec dana biće odlučeno da li će ostati u spuškom pritvoru ili će biti puštena na slobodu. Djevojka koja je suludom vožnjom prekinula ljubav Miloša i Snežane, inače je slikarka i živi na relaciji Crna Gora - Italija, gdje se i školovala. 

Njena porodica je rodom iz Berana, otac joj je svojevremeno radio u policiji, a sada je vlasnik luksuznog hotela na Svetom Stefanu.