Prva žrtva nevremena u Srbiji

Čovek se utopio zarobljen u liftu

21:56, 13.06.2018.
Izvor: Kurir
Thumbnail
Snažno nevrijeme zahvatilo je danas dijelove Zapadne Srbije i Vojvodine, a oluja  koja je protutnjala Srbijom odnijela je i prvu žrtvu.

 Kako požarevački portal Urban City nezvanično saznaje jedno lice starosti oko 65 godina utopilo u podrumu zgrade u Jug Bogdanovoj ulici u Požarevcu.

Prema riječima stanara, vlasnik stana koji živi na prizemlju parkirao je automobil u podzemnoj garaži. Kada je vidio da se nevrijeme ne smiruje liftom je sišao, ali je u tom trenutku nivo vode u podrumu bio oko dva metra. Kada se lift spustio došlo je do prekida električne energije, a vrata se nisu otvorila.

Policija je zatvorila Jug Bogdanovu ulicu u Požarevcu, a specijalne ekipe pokušavaju da spuste nivo vode u podrumu i uđu unutra…

Kako navodi Radio Boom 93, jako nevreme praćeno obilnim pljuskovima, gradom i grmljavinskim nepogodama pogodilo je Požarevac oko 16.20 časova. Grad je oko sat vremena bio potpuno paralisan.

Više ulica u gradu je poplavljeno, a voda je ušla u podrume i prizemlje mnogih objekata. Teren Gradskog stadiona i prostorije u prizemlju su poplavljene, a utakmica je koja je trebalo da bude odigrana danas je otkazana.

Takođe zbog poplave je otkazan i koncert u Centru za kulturu.