"Ljude ne dijelim po nacionalnosti"

Ćiri Blaževiću prijete zbog učešća u spotu SDSS-a

  • 15.05.2019. 15:48

Dio hrvatskih medija obrušio se na Miroslava Ćiru Blaževića, nekadašnjeg trenera Fudbalskog kluba "Dinamo" i hrvatske reprezentacije, zbog informacije da je učestvovao u predizbornom spotu Samostalne demokratske srpske stranke /SDSS/ Milorada Pupovca.

Prethodno je Blažević potvrdio da će snimiti spot i da je riječ o sceni sa traktorom, prenijeli su "Jutarnji list" i "T portal". 

Blažević je naveo da "voli sve ljude i ne dijeli ih po nacionalnosti", te da su ga "Srbi zvali i kad to nisu činili njegovi /Hrvati/". 

SDSS je pred izbore za Evropski parlament izradio niz plakata na ćirilici i latinici, iskoristivši priliku da skrene pažnju da položaj Srba u Hrvatskoj i ukaže na činjenicu da su i Srbi građani te zemlje. 

Predizborni materijal SDSS-a je izazvao bijes hrvatske nacionalističke desnice, koja je plakate dočekala brojnim uvredama, dok su nepoznata lica sistematski dopisivala uvredljive poruke, uključujući i pozive na klanje srpske djece. 

Nakon informacije da će se pojaviti u jednom od spotova, Blažević je na desničarskim portalima zasut porukama da propagira stranku /SDSS/ koja "mrzi sve što diše hrvatski". 

Blaževiću poručuju da se "zajedno sa Miloradom Pupovcem uputi, ne u Brisel, već u Banjaluku ili Beograd". 

Stepen mržnje koju desničari ispoljavaju prema predizbornim materijalima SDSS-a nije zapamćen u novijoj hrvatskoj istoriji, navode liberalni portali u Hrvatskoj.

Тагови: