Tražiće zakazivanje hitne sjednice

Bura u Crnoj Gori zbog vojnog atašea na proslavi Oluje

  • 06.08.2018. 09:45

Poslanički klub Demokratskog fronta tražiće zakazivanje hitne sjednice Skupštine Crne Gore, zbog skandaloznog prisustva predstavnika Vojske CG na obilježavanju zločinačke akcije hrvatskih vojnih i paravojnih snaga u Kninu, pod nazivom „Oluja“, kada se desilo najveće etničko čišćenje u Evropi, nakon Drugog svjetskog rata, saopštili su iz ovog političkog saveza, navodeći da je prisustvom crnogorskog oficira završen projekat NDH da Srba nema na tim područjima.

"Sa svojih vjekovnih ognjišta protjerano je na stotine hiljada Srba, a ubijeno više od dvije hiljade, većinom civila. Time je dovršen projekat monstruozne NDH da Srba gotovo više i nema na tim područjima. Te činjenice očigledno nisu bile od velikog značaja za vlast u Podgorici, koja je slanjem svoga predstavnika u Knin nanijela tešku sramotu građanima, obrukala Crnu Goru i pokazala da je njen antisrpski karakter dosego razmjere o kojima je skoro govorio i patrijarh Irinej. Podsjećamo da su isti ti koji su organizovali i sproveli „Oluju“, izvršili najteže zločine i nad građanima Crne Gore, ali ni to ne interesuje aktuelnu vlast koja te ljude bukvalno želi izbrisati iz pamćenja ovog naroda, poručili su iz DF-a. Oficir koji se pojavio u Kninu, gdje se klicalo zločincima i vijorile zastave sa porukom „Za dom spremni“, pod kojom je u Drugom svjetskom ratu zvjerski pobijeno na stotine hiljada ljudi, nikako nije mogao predstavljati Crnu Goru, već isključivo one koji su više puta izdali, i koji su zbog želje da služe stranim centrima moći spremni u svakom trenutku da onize ovu zemlju i njene građane. 

Nikšićanin Ivan Mašulović je nedavno postavljen za vojnog atašea. Svojevremeno je bio pomoćnik Milice Pejanović Đurišić, dok je bila ministarka odbrane.

Тагови: