Crna Gora  

Bulatović: Demokratski front neće učestvovati u radu parlamenta

  • 03.12.2018. 17:38

Demokratski front neće učestvovati u radu parlamenta Crne Gore, osim kada je riječ o onim tačkama dnevnog reda gdje postoji interes za borbu za vladavinu prava i zaštitu ustavnog poretka, rekao je danas poslanik DF-a Predrag Bulatović.

On je novinarima u Skupštini Crne Gore rekao da će pristalice DF-a i dalje svakodnevno protestovati, dok se kriza ne riješi. 

"Borimo se protiv prakse Višeg suda i policije", rekao je Bulatović, ističući da su poslanici DF-a Nebojša Medojević i Milan Knežević već saslušavani dva puta i da njihovo svjedočenje više nema svrhe. 

On je ocijenio da ovaj slučaj i krizu može da riješi vrhovni državni tužilac u okviru svojih nadležnosti. 

Prema njegovim riječima, sjednica Kolegijuma nije imala nijedan konkretan zaključak, već će sutra biti održan sastanak kada bi trebalo da DPS zauzme stav o prijedlogu da se hitno sazove sjednica Skupštine na kojoj bi usvojili poseban akt u vezi sa poslaničkim imunitetom. 

"DF nema problem da Tužilaštvo pokrene krivčno pravni postupak protiv naših kolega i da se razgovara o potencijalnom podmićivanju sudija i tužioca", naveo je Bulatović. 

Medojević je uhapšen 29. novembra uveče po nalogu Višeg suda jer je odbio da svjedoči u predmetu Specijalnog državnog tužilaštva, koji je formiran povodom tvrdnji o primanju i davanju mita. 

Knežević, koji se nalazi u zgradi Skupštine Crne Gore, ranije je poručio da neće dobrovoljno otići u zatvor u Spuž, već da samo mogu na silu da ga odvedu.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.