Crna Gora  

Bulatović: Demokratski front neće učestvovati u radu parlamenta

17:38, 03.12.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Demokratski front neće učestvovati u radu parlamenta Crne Gore, osim kada je riječ o onim tačkama dnevnog reda gdje postoji interes za borbu za vladavinu prava i zaštitu ustavnog poretka, rekao je danas poslanik DF-a Predrag Bulatović.

On je novinarima u Skupštini Crne Gore rekao da će pristalice DF-a i dalje svakodnevno protestovati, dok se kriza ne riješi. 

"Borimo se protiv prakse Višeg suda i policije", rekao je Bulatović, ističući da su poslanici DF-a Nebojša Medojević i Milan Knežević već saslušavani dva puta i da njihovo svjedočenje više nema svrhe. 

On je ocijenio da ovaj slučaj i krizu može da riješi vrhovni državni tužilac u okviru svojih nadležnosti. 

Prema njegovim riječima, sjednica Kolegijuma nije imala nijedan konkretan zaključak, već će sutra biti održan sastanak kada bi trebalo da DPS zauzme stav o prijedlogu da se hitno sazove sjednica Skupštine na kojoj bi usvojili poseban akt u vezi sa poslaničkim imunitetom. 

"DF nema problem da Tužilaštvo pokrene krivčno pravni postupak protiv naših kolega i da se razgovara o potencijalnom podmićivanju sudija i tužioca", naveo je Bulatović. 

Medojević je uhapšen 29. novembra uveče po nalogu Višeg suda jer je odbio da svjedoči u predmetu Specijalnog državnog tužilaštva, koji je formiran povodom tvrdnji o primanju i davanju mita. 

Knežević, koji se nalazi u zgradi Skupštine Crne Gore, ranije je poručio da neće dobrovoljno otići u zatvor u Spuž, već da samo mogu na silu da ga odvedu.