Dvojica mlađa od 14 godina

Brutalno: Mlađi maloljetnici seksualno zlostavljali djevojčicu pa je ucjenjivali snimkom

  • 15.03.2019. 11:35

Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju fiormiralo je spise predmeta protiv tri mlađa maloljetna lica, zbog krivičnih djela protiv polne slobode. 

"Lica su saslušana i istima je određeno tužilačko zadržavanje od 72 sata. Ošećeno lice nije saslušano, i nakon saslušanja iste, biće upućeno na pregled, koji će obaviti vještaci odgovarajuče struke. Dalje informacije nisam u mogučnosti da dam, s obzirom da su u pitanju maljoletna lica, rukovodeči se predpostavkom nevinosti, prava na pravično suđenje i prava na privatni život lica u postupku".

Ovo je za „Novosti“ izjavio portparol Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju, viši tužilac Hasan Lukač, poslije nečuvenih horor zbivanja u Beranama i seksualnog zlostavljanja djevojčice od strane nekoliko učenika OŠ „Radomir Mitrović“ u ovom gradu. 

Oni su je, kako se sumnja, seksualno zlostavljali, snimili sve mobilnim telefonom, a potom je ucjenjivali prisiljavajući je da im donosi novac i zlatni nakit. Uz to, fizički su je zlostavljali, o čemu postoji medicinska dokumentacija, poslije čijeg pregleda je Osnovni državni tužilac u Beranama predmet ustupio Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju.

Od pet maloletnika, koji se sumnjiče da su počinili po nekoliko krivični djela, dva su puštena na slobodu, jer su mlađi od 14 godina i ne mogu biti krivično gonjeni.

Događaj je izazvao ogorčenje u gradu na Limu, a zanimljuivo je da još uvijek nema zvaničnog reagovanja uprave škole, koja je na lošem glasu, niti Ministarstva prosvjete Crne Gore.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм