Crna Gora

Brat Svetozara Marovića pušten na slobodu

  • 25.08.2018. 11:41

Bivši funkcioner opštine Budva Dragan Marović pušten je na slobodu nakon što je izdržao zatvorsku kaznu na koje je bio osuđen za zloupotrebu položava u slučaju "Zavala" i aferama "Plaza" i izgradnja donjeg bulevara u Budvi, kojima je oštećen budžet opštine za nekoliko miliona evra.

Prema navodima optužnice, Marović se 2007. godine kao sekretar Sekretarijata za urbanizam i investicije u Budvi udružio u kriminalnu grupu na čijem je čelu bio njegov brat Svetozar Marović, u okviru koje je, zloupotrebom službenog položaja, omogućio drugima da steknu imovinsku korist na štetu opštine Budva.

Tužilaštvo je Maroviću stavilo na teret da je prilikom izgradnje lokalnog puta u Krapini pričinio štetu opštini Budva u korist firme "Gugi komerc" u iznosu od oko 1,1 milion evra.

Marović je, prema navodima optužnice, omogućio toj firmi da protivpravno stekne i dodatnih oko 3,7 miliona evra.

Marović je u slučaju "Zavala" osuđen na dvije godine zatvora, a bivši predsjednik opštine Budva Rajko Kuljača na dvije i po, jer su zloupotrebom položaja prilikom izgradnje Fabrike vode oštetitili budžet za 821.599 evra.

Ranijim presudama Višeg suda Marović je bio osuđen na četiri godine zatvora, a Kuljača na pet godina.

Marović je sklopio nagodbu sa Tužilaštvom i pristao da odleži sedam mjeseci zbog zloupotrebe položaja, jer je pomagao prilikom preraspodjele poslovnog prostora u poslovnom centru "Plaza", čime je opštinska kasa oštećena za višemilionski iznos.

Njegov brat Svetozar Marović, bivši predsjednik Srbije i Crne Gore, bio je u pritvoru pola godine, a na slobodu je pušten nakon priznanja krivice i nagodbe da odleži tri godine i devet mjeseci, jer je bio na čelu kriminalne grupe koja je u osam korupcionaških afera oštetila budvanski budžet za više desetina miliona evra.

Svetozar Marović i njegov sin Miloš nisu odležali kazne, a za njima su raspisane potjernice.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.