Uhapšen u akciji "Reket"

Bolnica tužila Bokija 13 jer nije platio operaciju smanjivanja želuca

  • 06.11.2019. 16:12

Privatna skopska bolnica "Sistina" tužila je prvooptuženog u slučaju "Reket" Bojana Jovanovskog zato što nije platio troškove operacije smanjivanja želuca.

Ročište koje je trebalo da bude održano u utorak je odloženo.

"Adžibadem - Sistina", u kojoj, prema Televiziji Telma, vlasničke veze ima oštećeni u slučaju "Reket", biznismen Jordan Kamčev, od Jovanovskog, poznatijeg ako Boki 13, traži 634.251 (oko 10.300 evra) koje nije platio za operaciju i postoperativnu njegu.

Prema lokalnim medijima, advokati te bolnice su naveli da je Jovanovski u aprilu primio fakturu, ali da nije platio, već je uložio prigovor na notarski nalog, nakon čega je slučaj završio na sudu.

Jovanovski se u pritvoru istražnog zatvora u Skoplju nalazi od 15. jula i često se tokom tog perioda žalio na pogoršano zdravstveno stanje upravo zbog operacije želuca, a tvrdio je da posjeduje i dokumentaciju da mu je prilikom operacije oštećen nerv.

Prvo ročište koje je bilo zakazano za danas u Građanskom sudu u Skoplju odloženo je za 20. decembar, jer je braniocu Jovanovskog advokatska firma za koju radi povukla punomoćje zato što nije imao mogućnosti da kontaktira s klijentom.

U slučaju "Reket" Jovanovski, kao i razriješena specijana tužiteljka Katica Janeva i Zoran Milevski optuženi su da su izvukli 1,55 miliona evra od Kamčeva, jednog od najbogatijih Makedonaca, u zamjenu da mu se "olakša pozicija" u predmetu Specijalnog tužilaštva "Imperija".

Тагови: