Milionska prevara

Boki 13 prijeti Zaevu: Vadi me iz pritvora ili ću progovoriti

  • 14.08.2019. 09:42

Bojan Jovanovski, koji je u Skoplju uhapšen zbog milionskog reketa, poručio da će, ako ga uskoro ne puste na slobodu, otkriti sve o kriminalnim vezama režima u Skoplju i Prištini.

Bojan Jovanovski, poznatiji kao Boki 13, koji je u Skoplju uhapšen zbog navodnog reketiranja tamošnjeg tajkuna Jordana Kamčeva, prijeti da će objaviti dokaze o kriminalnim vezama Zorana Zaeva i Ramuša Haradinaja! Boki 13, tvrde dobro obaviješteni izvori, očekuje od Zaeva da sredi njegovo puštanje iz pritvora i to mu je jasno poručio preko advokata i za jedničkih bliskih saradnika.

U suprotnom, dodaju upućeni, Boki 13 prijeti da progovori o milionskim mafijaškim poslovima Zaeva i takozvanog premijera lažne države Kosovo. 'Vadi me ili...

Prema riječima izvora, Boki 13 je bijesan pošto je već mjesec dana u pritvoru, a premijer Zaev nimalo se ne trudi da mu pomogne.

"Boki je poslije hapšenja na grčkoj granici 15. jula očekivao da će vrlo brzo izaći da se brani sa slobode, imao je i uvjeravanja da će sve biti zataškano. Medutim, Zaev očigledno to ne može da uradi jer je afera isuviše velika. Zato je sada Boki 13, preko jedničkih saradnika, uputio Zaevu preteću poruku, koja doslovce glasi:

"Vadi me iz zatvora ili ću objaviti kako si sa Haradinajem opljačkao milione", - prenosi Informerov izvor, koji je upućen u detalje istrage, dodajući da se još Boki konkretno mislio.

List navodi da se spekuliše se da Boki ima dokaze da je sa Zaevim reketirao i neke druge tajkune, pa čak i bogate Albance poreklom sa Kosova. Neki tvrde i da je, poslije uvođenja prištinskih taksi od 100 odsto, Boki uključen u zajednički biznis Zaeva i Haradinaja oko šverca robe iz Srbije. Postoje čak i indicije da su sva trojica upletena u trgovinu oružjem...

U svakom slučaju, šta god bilo, Boki 13 očigledno mnogo zna o muljanju Zaeva, pa ovaj neće tako lako moći da ga pusti niz vodu objašnjava sagovornik.

Тагови: