Mitropolit Amfilohije

Bogoubilački duh se proglašava za identitet i budućnost Crne Gore

  • 17.01.2020. 14:18

NJegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije služio je Svetu arhijerejsku liturgiju u manastiru Miholjska Prevlaka kod Tivta pozvao na molitve Bogu da bi urazumio one koji danas vladaju Crnom Gorom.

Mitropolit Amfilohije je poručio da danas neki novi vladari hoće u Crnoj Gori da otmu Crkvu Hristovu, ali je dodao da Crkva Božija i duše prosvećene svjetlošću istine Božije ostaju vjerne Hristu Gospodu i da se "narod, koji se duhovno probudio i vaskrsao, okuplja oko svetinja Božijih".

"Taj bogoubilački i bratoubilački duh nastavlja se danas u Crnoj Gori i proglašava za identitet i budućnost Crne Gore", rekao je vladika Amfilohije.

Prema njegovim riječima, iz bogoubilačkog i bratoubilačkog duha rađaju se i "zakoni bezakonja koji se nameću Crnoj Gori".

"Molimo se Bogu da ne nastavljaju to zlokobno djelo bratoubistva i bogoubistva u svome narodu, nego da se vrate onom izvornom hrišćanskom duhu koji je ovdje vladao vijekovima, a kojim je sagrađeno u Crnoj Gori sve što je sagrađeno i sačuvano kroz vijekove i kojim su živjeli svi oni veliki svjedoci vjere Hristove, i bogoljublja i bratoljublja", naveo je mitropolit Amfilohije.

On se pomolio da se današnji vlastodršci "otkažu od duha persijskog cara Hozroja paganskog i prokletog cara Dukljanina, da se oslobode duha zatrovanog brozomorom, duhom bogoubilaštva i bratoubilaštva", prenosi Mitropolija crnogorsko-primorska.

Mitropolit Amfilohije pozvao je sve da ponovo zažive "duhom jevanđelja, duhom ljubavi prema Bogu, koji jeste ljubav, i jedni prema drugima hristolikoj ljubavi".