Karamarko razočaran

Bivši vođa HDZ-a: Cijela Hrvatska je Blajburg

  • 11.03.2019. 21:43

Katolička crkva u Koruškoj odbila je molbu Hrvatske biskupske konferencije za održavanje mise kod Blajburga.

Molba je odbijena jer se ova misa politički instrumentalizuje, saopšila je tamošnja Katolička crkva.

O toj odluci se na Fejsbuku oglasio bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, prenosi Indeks.

“Cijela Hrvatska je Blajburg! 

Poštujući univerzalna civilizacijska načela pravednosti, etike i morala da su sve žrtve kojima nije suđeno i presuđeno, nevine po principu pretpostavke nevinosti, moramo se javno, sa posebnom zabrinutošću zapitati – ko to zabranjuje hodočašće nevino ubijenim Hrvaticama, Hrvatima i mnoštvu ubijenih ljudi različitih nacionalnosti i vjeroispovjesti, koji su umrli mučeničkom smrću od zločinačke ruke u svojevrsnom genocidu čije je ishodište na Blajburgu? Ko zabranjuje misu predvođenu hrvatskim biskupima, svetu misu za nevino pogubljene čije duše do dana današnjeg nisu našle mir, spokoj i zadovoljile istinu u svojoj mučeničkoj smrti”, napisao je Karamarko. 

Kako je dodao, zabrana mise nije ništa drugo nego “čin obezvrijeđivanja sveukupnog hodočašća i perfidno obeshrabrivanje hodočasnika kako bi ih u Blajburgu svake godine bilo sve manje”. 

“Nema alternative svečanom suharistijskom slavlju i molitvi za žrtve najvećeg istorijskog genocida u Hrvatskoj, nema alternative Blajburgu jer je cijela Hrvatska Blajburg, a cijeli Blajburg je u našim srcima”, naveo je on. 

Naglašava i da jedini državnički odgovor ovim nastojanjima da se Blajburg izbriše iz istorijskog sjećanja hrvatskog naroda jeste da se jedan dan u godini u maju proglasi nacionalnim danom žalosti, molitve i sjećanja na nevine žrtve sa ishodištem na Blajburgu. 

“Ako na ovom ispitu padnemo kao narod, uskoro ćemo svjedočiti obezvrijeđivanju Oluje i Vukovarske kolone sjećanja”, rekao je on.

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.