Predmet "koverta"

Bivši gradonačelnik preuzeo krivicu, Milo Đukanović neće biti saslušan

09:35, 07.02.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Bivši gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović je, na saslušanju u Specijalnom državnom tužilaštvu, na sebe preuzeo krivicu u predmetu "koverta", zbog čega su u Tužilaštvu ocijenili da nema potrebe za saslušanje predsjednika DPS-a Mila Đukanovića, iako ga je predsjednik Atlas grupe Duško Knežević direktno označio kao osobu sa kojom se dogovarao o predaji spornog novca, prenosi "Dan".

Stijepović je saslušavan u Tužilaštvu zbog snimka koji je 12. januara objelodanio Knežević, a na kojem se vidi da taj visoki funkcioner DPS-a od njega preuzima kovertu sa 97.500 evra. 

Stijepović je odrično odgovorio na pitanje tužioca da li je sa Đukanovićem dogovarao da preuzme novac od Kneževića. 

On je na saslušanju tvrdio da mu je Knežević dao novac koji je prethodno konvertovao u evre za potrebe terenske kampanje u Zeti. 

Njegovu priču potvrdilo je i 19 aktivista DPS-a kojima je bivši gradonačelnik dao novac, a koji su takođe saslušani pred specijalnim tužiocem. 

U Tužilaštvu su, zbog ovakvih iskaza, ocijenili da nema potrebe za saslušanje Đukanovića, navodeći da će, u zavisnosti od dokaza, procijeniti da li će saslušati aktuelnog predsjednika države povodom Kneževićeve izjave da posjeduje snimke kako njemu lično daje novac za finansiranje izborne kampanje Demokratske partije socijalista.