Gospić

Bio je crven: Žena spasila dječaka kojeg je majka ostavila u zaključanom vozilu po vrućini

  • Извор: Агенције
  • 10.08.2021. 16:43

Četvorogodišnjeg dječaka majka je ostavila zaključanog u kombiju njemačkih oznaka na parkingu tržnog centra u Gospiću.

Bila je nedjelja popodne, temperatura vazduha bila je 32 stepena Celzijusa, a na parkingu je bilo i više od 40 stepeni.

Da bude još gore, prednji dio kombija bio je parkiran na suncu. Dječak je u kombiju bio u sjedištu, a prozor je bio otvoren, ali ni desetak centimetara. Sve je moglo da se završi tragedijom da nije bilo Ane Sertić, zamjenice direktora tržnog centra, koja je, čim je čula šta se događa, krenula u akciju.

– Ušao je jedan gospodin i rekao da je dijete u autu. Ušla sam u centar, odmah preko razglasa uputila obavještenje, ali niko nije reagovao. Izašla sam iz centra i dete smo uspeli da izvučemo iz kombija. Bilo je sve crveno u licu, u polunesvjesnom stanju. U međuvremenu je došla i majka, koja ga je samo zagrlila. Ne znam je li bila u šoku ili šta – kaže sagovornica Jutarnjeg lista.

Ističe da je u doba dana kada je dijete bilo zaključano na parkingu temperatura bila izuzetno visoka i da je dječak već bio klonuo nakon što su ga izvadili iz kombija, u kojem je zaključan, prema njenoj procjeni, proveo oko pola sata.

Dječaka je preuzela Hitna pomoć, koja ga je prevezla u bolnicu, a kako je saopštila policija, nad 26-godišnjom majkom u toku je kriminalističko istraživanje.

Kombi je sve do ponedjeljka popodne bio parkiran ispred tržnog centra, pred kojim se zamalo dogodila još jedna tragedija zbog djeteta ostavljenog u vozilu na visokoj temperaturi.

PU ličko-senjska tek će izvestiti o rezultatima kriminalističkog istraživanja nad njemačkom državljankom koja je ostavila dijete na visokoj temperaturi u autu. Zaposleni u tržnom centru i građani zgroženi su njenim postupkom, prije svega zato što je vozilo parkirala tako da je vetrobransko staklo bilo direktno izloženo suncu, dječak je sedio zavezan u sedištu, a prozor je bio otvoren samo nekoliko centimetara.

Vjerovatno zbog jezičke barijere majka nije niti shvatila pozive preko razglasa i na poprište drame izašla je tek kad je dijete bilo spaseno. Ko zna kako bi sve završilo da nije bilo pravovremene reakcije građana i zamjenice direktora tržnog centra.

Osim dječaka kojeg je u Kninu u zaključanom automobilu ostavio otac i koji je preminuo od posljedica toplotnog udara i dehidracije, ovog ljeta u Hrvatskoj je zabeleženo još nekoliko slučajeva ostavljanja djece u zaključanim vozilima. U Rovinju je 4. jula u vozilu bio ostavljen četvorogodišnji dječak, koji je u teškom stanju prevezen u riječku bolnicu. Sličan se slučaj dogodio mjesec dana prije toga u Sinju.

U Ulici Mate Vlašića u Poreču, pak, 30. jula u večernjim satima 28-godišnja nemačka državljanka je na sat vremena ostavila u automobilu dvoje djece i psa. Zaključala ih je i s partnerom otišla u šoping-centar. Djecu i psa spasili su građani, a policija je privela nemački par a kriminalističko istraživanje.

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.