Sastanak Čovića i Đukanovića

BiH veoma važna za stabilnost regiona

  • 17.07.2018. 18:02

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović rekao je danas u Podgorici da nema nijedne otvorene teme koja bi opterećivala odnose BiH i Crne Gore, izrazivši nadu da će skori izbori u BiH učvrstiti stabilnost u zemlji, što je pretpostavka za dinamiziranje integracijskih procesa i pravi doprinos jačanju stabilnosti regiona.

Čović, koji je danas sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem dogovorio nastavak saradnje o pitanjima od bilateralnog i regionalnog značaja, naglasio je da entiteti u BiH gaje zajednički pozitivan odnos prema Crnoj Gori. 

Đukanović je potvrdio čvrstu privrženost Crne Gore evropskom sistemu vrijednosti i dostizanju evropskog kvaliteta života, saopšteno je iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore. 

On je naglasio da je zato izuzetno važna podrška Brisela infrastrukturnom povezivanju u okviru regiona, i sa evropskim koridorima, kao i pomoć daljem institucionalnom razvoju zemalja. 

"U Crnoj Gori se sa posebnom pažnjom odnosimo prema BiH, imajući u vidu golgotu kroz koju je prošla, i njenu važnost za stabilnost cijelog regiona", naglasio je Đukanović. 

Na sastanku je iskazana inicijativa za proaktivnijim definisanjem zajedničke politike zemalja regiona prema EU, radi bržeg ostvarivanja evropskih ciljeva. 

Đukanović i Čović izrazili su zadovoljstvo zbog odličnih odnosa dvije susjedne prijateljske zemlje, kao i spremnost da i dalje doprinose dinamiziranju saradnje na svim poljima od zajedničkog interesa. 

O tome najbolje svjedoči sporazum o državnoj granici između Crne Gore i BiH, jedan od prvih između država nastalih na prostoru bivše Jugoslavije, dodaje se u saopštenju.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок