Predsjednik opozicionog SDP-a

Bernardić: Tužilaštvo da ispita Kitarovićevu i Plenkovića

  • 22.12.2018. 12:44

Predsjednik opozicionog SDP-a Davor Bernardić pozvao je tužilaštvo da ispita hrvatskog predsjednika i premijera Kolindu Grabar Kitarović i Andreja Plenković povodom tvrdnji bivšeg savjetnika predsjednika Hrvatske Mate Radeljića da je smijenjen nakon prijetnji Sigurnosno obavještajne agencije (SOA).

Bernardić je rekao da Kitarovićeva i Plenković moraju da podnesu ostavke ukoliko su koristili SOA za smjenu Radeljića.

"Ovo je još jedan dokaz HDZ-ove zloupotrabe obavještajnog sistema radi unutarstranačkog sukoba...Očigledno su vladajući spremni na sve da bi ostali na vlasti", rekao je Bernardić.

On kaže da se nikada dogodilo da je obavještajna zajednica, koja je direktno pod kontrolom Plenkovića, direktno optužena za pokušaj prijetnje smrću, te da to treba istražiti.

Bivši savjetnik hrvatskog predsjednika Mate Radeljić saopštio je da je smijenjen nakon pritisaka i prijetnji SOA.

On je naveo da mu šef kabineta direktora SOA Davor Franić saopštio odluku o njegovom razrješenju, te da mu je rekao da je zadatak da obavi razgovor sa njim dobio od direktora SOA, a on od predsjednika Hrvatske.

"Rekao mi je tokom razgovora da mi mora dati do znanja da će služba u svakom pogledu štititi predsjednicu od mog mogućeg negativnog djelovanja nakon što odem iz Kancelarije predsjednika i da je spreman, ako dobije takav zadatak, i autom se zabiti u mene", naveo je Radeljić.

Radeljić je bio dugogodišnji savjetnik Kitarovićeve, a prije je sarađivao, između ostalih, sa Branimirom Glavašem, Antom Đapićem, Ivom Sanaderom, Јadrankom Kosor i Tomislavom Karamarkom.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић