Danas multimilioner

Bedžet Pacoli bio ugledan Titov gardista

11:35, 28.03.2019.
Izvor: B92
Thumbnail
Šef diplomatije nepriznate kosovske države Bedžet Pacoli danas je multimilioner i jedan od najvećih deoničara Mabetex grupe iz Lugana u Švajcarskoj. 

Rođen je 1951. godine u selu Marevce kod Prištine, a u svijet se otisnuo još kao mladić tražeći posao po Austriji i Njemačkoj.

Sa 17 godina je otišao u Hamburg kod ujaka, gdje je jedno vrijeme živi od pranja sudova. Sam se školovao i 1970. upisuje spoljnu trgovinu i po završetku studija vraća se da odsluži JNA kao uzoran Titov gardista, piše "Alo".

Pacoli je u vrijeme stasavanja OVK slovio za njenog najvećeg finansijera, a bije ga i glas da nije štedio kada je pojedinim ostrvskim državicama trebalo dati finansijsko ohrabrenje da bi priznale kosovsku nezavisnost. 
Navodno, plaćao je u novcu, ali i kompjuterima, tehnici.

Kao i svaki moćnik i bogataš nije imun na lijepe žene. Mnogi ne znaju da je jedna od njih bila i Ana Odža odnosno Ana Oksa kako smo je mi ovde zvali.

Riječ je o italijanskoj pjevačici specifičnog promuklog glasa koja i dan-danas važi za superzvijezdu u Italiji, a bez koje nije mogao da prođe nijedan festival u San Remu.