Povodom rezolucije u Skupštini

Bećković: Crnogorci poništili sami sebe

13:46, 30.11.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Akademik Matija Bećković rekao je da su Crnogorci poništili sami sebe usvajanjem rezolucije u Skupštini Crne Gore kojom su proglašene ništavnim odluke Podgoričke skupštine iz 1918. godine.

"Crnogorci su prva nacija bez đeda", rekao je Bećković za srpski portal u Crnoj Gori - "IN4S", dodajući da nije iznenađen zbog ovakve odluke Skupštine Crne Gore.

Komentarišući dio rezolucije koji se odnosi na Srpsku pravoslavnu crkvu i tumačenja da je naredni potez otimanje imovine jedine kanonske Pravoslavne crkve u Crnoj Gori, Bećković kaže da ne isključuje i tu mogućnost.

"Oni su prevazišli sva očekivanja onim što su do sad uradili, tako da ne bi bilo čudo da se i to desi", smatra Bećković.

On navodi da se može očekivati da crnogorska vlast revidira i neke druge istorijske događaje. "Poništiti sve iz prošlosti i krenuti ispočetka", kaže Bećković.

Poslanici Skupštine Crne Gore usvojili su kasno sinoć rezoluciju kojom se proglašavaju ništavnim odluke Podgoričke skupštine iz 1918. godine o prisajedinjenju Kraljevini Srbiji.