Užas u Makedoniji

Bebi dvije nedjelje noge bile slomljene 

  • 09.07.2018. 15:41

Četrnaestomjesečna beba koja je bez svijesti sa teškim povredama glave primljena ovog vikenda u Urgentni centar u Skoplju, prema nezvaničnim informacijama je dugo vremena bila žrtva zlostavljanja i premlaćivanja.

Pored novih hematoma i unutrašnjeg krvarenja u glavi, beba je na tijelu imala i starije povrede, a i prelom obe noge, prema procjeni ljekara, dogodio se prije dvije-tri nedjelje.

Ljekari ne žele da daju zvanične izjave o stanju bebe, jer policija treba da sazna šta se tačno dogodilo.

Danas je beba u stabilnom stanju i diše samostalno, ali ljekari i dalje ne mogu da daju prognoze za ishod liječenja jer su povrede ozbiljne. Uprkos činjenici da ljekari brinu o bebi od juče je uključen i Centar za socijalni rad, a porodica je isključena iz kontakta sa njom.

Policija još uvijek ne može reći ko je prebio bebu. Prema nezvaničnim informacijama bebin otac je u zatvoru, a ona je živela sa majkom i njenim partnerom. Majka je prvo rekla da je nju i bebu tukao partner, ali je on to negirao. Onda je zatim promijenila iskaz i rekla da je beba pala i tako se povredila.

Podsjetimo, dvadesetogodišnja K.M. iz Skoplja je došla sa 14-omjesečnom ćerkom u Urgentni centar i zamolila za medicinsku pomoć. Zbog povreda beba je smještena na intenzivno liječenje. Kako je policija istakla, kod obje su bile vidljive fizičke povrede, posebno kod djeteta, kome je identifikovan hematom na glavi i prelom na obje noge.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)