Tokom povratka sa predizbornog skupa

Autobus u kojem je bila Kolinda Grabar Kitarović izazvao saobraćajnu nezgodu

  • 12.12.2019. 10:18

Autobus u kojem je bila kandidat za predsjednika Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izazvao je saobraćajnu nezgodu prilikom povratka sa predizbornog skupa u Splitu i nije se odmah zaustavio, a iz njenog izbornog štaba izrazili su žaljenje.

Autobus je okrznuo automobil na uskom putu, a niko iz kolone u kojoj je bila Kitarovićeva nije stao da vidi šta se dogodilo i pomogne vozaču.

"Sve je učinjeno po pravilima jer se štićena kolona ne zaustavlja", rekao je za RTL portparol kampanje Kitarovićeve Zoltan Kabok i dodao da Izborni štab izražava žaljenje zbog manje saobraćajne nezgode.

U policiji su, takođe, objasnili da štićena kolona nikada ne staje ako se dogodi manja saobraćajna nezgoda, već se zaustavlja kasnije na prvoj mogućoj lokaciji, kao što je učinjeno i sinoć.

Vozač automobila Silvija Soldo ispričala je za RTL da je stala desno uz put, najviše što je mogla da ne upadne u kanal, navodeći da joj slupan cijeli lijevi dio automobila i otkinut retrovizor.

"Najviše su oštećena zadnja vrata gdje mi je dijete sjedilo. On je udario koljenom. Malo ga boli pa mora na pregled kod hirurga", rekla je Soldo, navodeći da je iznenađena što niko nije stao da vidi šta se dogodilo.

Kitarovićeva je održala predizborni skup u dvorani Sportskog cventra "Gripe" i predstavila svoj program sa kojim ide u trku za drugi mandat predsjednika Hrvatske.