Premijer Hrvatske

Andrej Plenković negativan na virus korona

  • 22.06.2020. 18:39

Premijer Hrvatske Andrej Plenković je negativan na virus korona.

Plenković se testirao nakon što je boravio na Adria tur u Zadru, koji je prekinut kada je otkriveno da je bugarski teniser Grigor Dimitrov pozitivan na virus korona.

"Slijedom kratkog boravka na Adria tour u Zadru u subotu, iako nije bio u kontaktu sa zaraženim teniserima niti u bliskom kontaktu s drugim teniserima, predsjednik Vlade Andrej Plenković, s obzirom na odgovornu dužnost koju vrši, obavio je danas testiranje na prisutnost virusa korona. Nalaz je negativan", saopštili su iz Vlade Hrvatske.

U Zadru su jutros potvrđena još tri slučaja zaraze povezana s turnirom. Među njima su i hrvatski teniser Borna Ćorić te kondicijski treneri Dimitrova i Novaka Đokovića.

Plenković je bio u kontaktu s nekoliko tenisera među kojima je bio i Đoković čiji se nalaz još uvijek čeka, ali su iz Vlade za Index.hr rekli kako nije bio u bliskom kontaktu te da se ni s kim nije rukovao.

"Premijer nije bio u kontaktu s Ćorićem niti Dimitrovim. Bio je u kontaktu s Ivaniševićem, Čilićem i Đokovićem, s kojima je proveo kratko vrijeme u razgovoru. Druženje je trajalo nekoliko minuta, riječ je o dvije do tri minute. Nije bilo rukovanja i ne radi se o bliskom kontaktu", kazali su iz Vlade.

Osim Plenkovića na turniru je bila i bivša predsjenica Hrvatske i Kolinda Grabar Kitarović.