Andonov: Ne treba čekati sa energetskom tranzicijom

  • 28.05.2021. 14:18

Savjetnik za energetiku predsjednika Vlade Sjeverne Makedonije Viktor Andonov ocijenio je da je proces energetske tranzicije realističan, da se region zapadnog Balkana suočava sa istim problemima i ima iste mogućnosti, te da nema potrebe da se čeka sa energetskom tranzicijom.

"Poruka koju sam iznio na prvom panelu sa ministrima jeste da nema potrebe da čekamo sa energetskom tranzicijom, političari treba što prije da donesu odluke bez bojazni", izjavio je Andonov Srni.

On je naveo da su tokom dvodnevnog Samita energetike u Trebinje sagledani problemi koji su prisutni posljednjih godina, izazovi i prijedlozi rješenja.

Andonov je ocijenio da je potrebno sve više ulagati u obnovljive izvore energije.

"Shvatamo da probleme sa realizacijom projekata obnovljive energije ne treba sagledavati samo na nacionalnom nivou, problemi se mogu rješavati na regionalnom nivou, zapadni Balkan može djelovati kao cjelina uz posredstvo Sekretarijata Energetske zajednice, kako bi primijenili legislativu i time naše pregovore o pristupanju EU učinili uspješnim", rekao je Andonov.

On je dodao da je prvi put učestvovao na Samitu energetike u Trebinju, te istakao da je Samit veoma dobro organizovan budući da je okupio veliki broj učesnika iz regiona, zapadnog Balkana i šire.

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    ''Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)