Mitropolit crnogorsko-primorski

Amfilohije: Imam nade da će biti povučen sporni zakon

  • 28.02.2020. 13:39

Imam još nade, jer razgovaramo i sa ovima iz Evrope i Amerike i oni se čude i traže da se to pitanje rješava dijalogom, izjavio je danas mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije i ukazao da je vrijeme da se nasilje prekine i da Crna Gora bude "demokratska zemlja, a ne demonokratska".

Zabrinjava me to što je Vlada Crne Gore povukla zakon za majke, a nisu smjeli. Mada to znači da mogu da povuku zakone, a Zakon o slobodi vjeroispovjesti, koji treba da povuku i promijene ne žele, već ga se drže kao pijan plota", izjavio je Amfilohije na zajedničkoj konferenciji za novinare sa mitropolit Ruske pravoslavne crkve u Ukrajini Onufrijem.

On je izrazio čuđenje kako Vlada nije sazvala ekspertske komisije i timove, a njihovi predstavnici izjavljuju da neće povući zakon, prenijele su Vijesti online.

Mitropolit u Kijevu Onufrije je rekao da "nema potrebe da postoje neke paralelne grupe".

"Želje pojedinih ljudi da imaju svoju crkvu nije ozbiljan argument da se formirala bilo kakva crkva", rekao je mitropolit Ruske pravoslavne crkve u Ukrajini.

Vaseljenski patrijarh Vartolomej je priznao autokefalnost Pravoslavne crkve u Ukrajini koju predvodi mitropolit Epifanije i optužio Rusiju za taj raskol jer je ukinula suštinski autonomiju Ukrajinske pravoslavne crkve.

Na pitanje čija je crkvena imovina u Ukrajini Onufrije je odgovorio da je Ruska pravoslavna crkve do revolucije imala veliku imovinu.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.