Amfilohije: Crkva i narod su protiv bezakonja, a ne protiv Crne Gore

  • 28.06.2020. 15:55

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko - primorski Amfilohije poručio je da su Crkva i narod protiv bezakonja, a ne protiv Crne Gore, a da policija, kada bi je istinski čuvala, ne bi tukla narod.

"Ova vlast traži da policajci, koji su prihvatili da služe Ustavu i zakonima, služe bezakonju i onima koji su se nametnuli kao tobožnji čuvari toga zakona, a u stvari su čuvari svoje vlasti i para", rekao je vladika Amfilohije.

Mitropolit je danas u Manastiru Podlastva u Grblju služio Svetu arhijerejsku liturgiju i parastos stradalima za krst časni i otadžbinu.

Ispred manastira se nalazi spomen-kosturnica podignuta 1992. godine, u kojoj je sahranjeno 90 Grbljana, Maina i Budvana, koji su bez suđenja stradali od bratske ruke.

Mitropolit je istakao da su ovdje, koristeći antifašizam i izvodeći lenjinističku revoluciju, braća poklala svoju braću, sestre, očeve, majke, što se nastavilo do danas.

"I ovo ovdje što se sada događa po duhu nije ništa drugo nego produžetak tog otrovnoga sjemena bratoubilaštva koji se sada projavljuje ovdje u zaštitu vlastoljublja, slastoljublja i svojih para", poručio je mitropolit Amfilohije.

Vladika je blagoslovio Vuka Vukovića, časnog policajaca koji je nedavno napustio policiju jer je čuvar Crkve i čuvar naroda.

Mitropolit se nada da će se ova vlast vratiti sebi, časti i obrazu svojih djedova, pradjedova, koji se nisu borili za odlikovanje i pare nego su sebe žrtvovali za svoje porodice, zemlju, otadžbinu i narod.