Incident u Ulcinju

Albanci sprečavali mitropolita Amfilohja da priđe crkvi

  • 08.07.2018. 13:54

Grupa od dvadesetak Albanaca predvođena Hadžijom Sulejmani, odbornikom ulcinjske Demokratske partije, jutros je pokušala da spriječi Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija da služi Svetu arhijerejsku liturgiju na temeljima Crkve Svetog Jovana Krstitelja na Svaču u Ulcinju.

Albanci predvođeni odbornikom ulcinjske vladajuće koalicije pokušali su da onemoguće prilaz crkvi, pa je policija obezbijedila dolazak, ali ne na temelje hrama, saopštila je Mitropolija crnogorsko-primorska. 

Sulejmani je rekao da su mitropolit Amfilohije, sveštenstvo i vjernici "došli da osvajaju" i da on, kao Albanac muslimanske vjere, to neće da dozvoli, jer "Crkva nije Mitropolijina i da, iako ne zna čija je, zna da nije njena". 

Na pitanje mitropolita Amfilohija kako to da se kao musliman miješa u pitanje Crkve, Sulejmani je odgovorio da je on prvo Albanac, navodi se u saopštenju Mitropolije. 

Nakon guranja, rasprave, negodovanja pravoslavnih vjernika, policija je obezbijedila da mitropolit Amfilohije, sveštenstvo i narod dođu do Crkve, ali ne na temelje hrama gdje je trebalo da bude služena Sveta arhijerejska liturgija. 

Policija je već bila temeljima hrama, tako da je mitropolit crnogorsko-primorski služio u neposrednoj blizini ostataka Crkve Svetog Jovana Krstitelja na Svaču.

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.