Utaja poreza i doprinosa

Albanca sumnjiče da je oštetio budžet Crne Gore za 100 hiljada evra

  • 06.12.2018. 16:48

Crnogorska policija uhapsila je Albanca /26/ na privremenom radu u Crnoj Gori zbog osnovane sumnje da je utajom poreza i doprinosa oštetio državni budžet za 106.970 evra.

"Albanac čiji su inicijali M.Đ. je plasirao robu na sivom tržištu od početka prošle godine do kraja aprila, u iznosu od 380.940 evra i tako utajio porez na dodatnu vrijednost od 80.000 i istovremeno izbjegao plaćanje poreza na dobit za prošlu godinu od 26.970 evra", saopšteno je iz crnogorske policije. 

Službenici policije su podnijeli krivičnu prijavu i protiv muškarca iz Srbije čiji su inicijali N.B. /53/ sa privremenim boravkom u Crnoj Gori zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo utaja poreza i doprinosa. 

On je kao ovlašteno lice u preduzeću "Primorka grup" iz Bara obavljao isplate zarada zaposlenima, a za period od aprila do decembra 2013. godine nije prijavio doprinose od 119.100 evra. 

Policija je podnijela krivičnu prijavu protiv žene čiji su inicijali G.M. /65/ iz Srbije, zbog falsifikovanje isprave i navođenja na ovjeravanje neistinitog sadržaja. 

Ona je sačinila falsifikovanu ličnu kartu na ime Z.L, koja je posjedovala zemljišnu parcelu i koja je preminula 2005. godine. 

"G.M. je sumnja se, na osnovu ovih falsifikovanih dokumenata, lažno se predstavljajući kao Z.L, dovela u zabludu notara u Crnoj Gori koji je izdao ovlašćenje za N.I. iz Kraljeva, da u njeno ime i za njen račun proda nepokretnost koja se nalazi na Kosovu, a koja je bila u vlasništvu Z.L.", navodi se u saopštenju. 

N.I. iz Kraljeva je, na osnovu ovjerenog punomoćja prodalo nepokretnost za 50.000 evra osobi sa Kosova, a dobijeni novac, osim provizije, je isplatio G.M. 

"Postupanje po prijavi nasljednika pokojne Z.L. - R.M, je u toku i u Srbiji", navodi crnogorska polcija.